Cool. Coolest. Budapest.

BudaCOOLPest

BudaCOOLPest

Borkonyha, a Michelin legvagányabb csillaga

2016. július 08. - bpcool

Kár, hogy nem lehet közönségszavazat alapján plusz Michelin csillagot odaítélni… mondjuk pölö: Lazaság&Vagányság kategóriában. Mert azt tuti, hogy a BORKONYHA vinné! Ha feszélyeznek az ezüstétkészletes, gyémántcsilláros, morzsaporszívós elitéttermek, és mégis csúcsszínvonalú gasztroélményre vágysz, akkor itt a helyed! A személyzet közvetlen (a felszolgáló srác, mikor nem kértem sem bubis, sem mentes vizet a borválasztásomat követően, tréfásan széttárta a karját és mindösszesen ennyit reagált: „ma már fürödtem…”), a borválaszték kitűnő (a név mondjuk, kötelez), a háttérhangulat (jó értelemben vett) pub-os, az ételek pedig nemcsak ízletesek, hanem egyszerűen képzőművészeti alkotások! Bekukkantva Sárközi Ákos séf kulisszatitkaiba, megtudhattam többek között, hogy a legprofibb séfek is hamburgereznek időnként (ezt valahogy úgy tudom elképzelni, mint a parfümválogatás közötti kávészagolást…). Ákos roppanós kacsamájától egyébként gyárilag kééész vagyok, de ahogy a karalábé-variációkat (igen jól olvastátok!) elkészíti, az is maga a nagybetűs Döbbenet. ÉS NEKEM KIFEJEZETTEN BEJÖTT az a robbanó-cukorkás desszert is, amit a világ egyik legrettegettebb ételkritikusa Andy Hayler anno itt jártában „megköpködött”…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bpcool.blog.hu/api/trackback/id/tr958875272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása