A Belvárosi (gasztro) Piacon sztrítfúdoló STEAMBOO talán a legjobb példa arra, hogyan lehet egy vendégváró bakit gasztroelőnnyé fordítani! Történt egyszer ugyanis, hogy a sushi készítést magas szinten űző Szabó Győző színművész, egy baráti vendéglátás alkalmával elfelejtett norilapról is gondoskodni (khm…). A vendégek ugyan jelen, de hát mibe is tekerődjön akkor az a menü? Mentve a menthetőt, Győző az előkészített rizsalapú falatkákat szaloncukorszerűen sütőpapírba csomagolva, bambuszgőzbe helyezte… Így született meg gőzkívánatra, a tiki-style fúziós kajálda alapgondolata: friss, egészséges, (mondhatnám fitness), minőségi alapanyagok (lazac, kesudió, chili, stb.) rizsre és pollentára nigirizve, 4 percben gőzölve, környezetbarát csomagolásban és tálalásban az innovatív, különleges ízekre vágyóknak… A siker nem is váratott sokáig magára, STEAMBOOdapest nyugati irányba is terjeszkedik: az elmúlt hetekben nyílt meg ugyanis (a tegnap kettő-nullra kikapó) osztrák fővárosban STEAMBOO WIEN. Mi a tanulság? Egy BudaCOOLpesti ételművész számára nincs gasztrobaki Bécsnek büszke vára nélkül… COOL.